Organisch vormgever en kunstdocent

CV

Opleiding

2007- 2008: Didactische cursus voor HBO-docenten bij Centrum voor Nascholing Amsterdam (Uva/Hva)

2001 – 2003: Organische Vormgeving, Particuliere opleiding in Zutphen

Dit is een drie jaar durende opleiding tot organisch vormgever. Het ambacht bronsgieten is een belangrijk onderdeel van de opleiding.

2003 : basiscursus Autisme bij Stichting Philadelphia Zorg

1997 – 2001: Sociaal Kunstzinnige Therapie, Hogeschool Leiden

Tijdens mijn studie aan de Hogeschool Leiden ben ik actief geweest in de OpleidingsCommissie en als klassenvertegenwoordiger. Mijn afstudeeronderzoek was gericht op het boetseren binnen de Kunstzinnige Therapie.

1990 – 1996: HAVO, ‘Vrije’ Rudolf Steiner school, HaarlemP1070997

Werkervaring

2004 tot heden: Beelden in opdracht.

In mijn atelier maak ik organisch vormgegeven beelden voor (particuliere) opdrachtgevers voor hun bedrijf, huis of tuin. De beelden geef ik vorm in een dialoog met de opdrachtgever.

2004 tot heden: Boetseer- en tekendocent en studieloopbaan- en stagebegeleider en kunst en cultuurontwikkelingsdocent aan de opleiding Kunstzinnige therapie, Hogeschool Leiden. tevens ben ik daar kwaliteitszorgcoordinator en proefstudeercoordinator van de opleiding KT.

Hier geef ik twee dagen in de week o.a. kunstlessen aan studenten van het eerste en tweede jaar.

2005: Boetseercursus ‘Vrij kunstzinnige jaren’ voor cursuscentrum de Zonneboom

Voor eerstejaarsstudenten van de ‘Vrij kunstzinnige jaren’ gaf ik een kennismakingscursus met boetseren waarbij het thema ‘de vier elementen’ centraal staan.

2005 en 2007: Cursusweken beeldhouwen op Texel

In mei en juli 2005/ juli 2007  gaf ik thematische cursusweken beeldhouwen op Texel. De cursussen gaan uit van de Zonneboom, een cursuscentrum in Leiden.

2002 tot 2005: Artistiek coach op Phila del ART

Phila del ART is een atelier voor kunstenaars met een handicap. Ik werkte daar twee dagen in de week en begeleidde de deelnemers bij het schilderen en tekenen.

1996 – 1997:  ‘Co-worker’ bij Camphill Blair Drummond, Stirling (Schotland)

Camphill Blair Drummond is een woongemeenschap voor mensen met een verstandelijke handicap. Ik was er gedurende vijf maanden begeleider en docent weven en boekbinden.